Kosačka Flymo Turbo - toto vám budú susedia závidieť



Výrobca kosačiek Flymo má v ponuke zaujímavú radu kosačiek. Jedná sa o kosačky Flymo Turbo. Už prvý pohľad nám dáva tušiť, že to asi nebude obyčajný prístroj. Nemá totiž kolieska. Teleso kosačky je tvarované tak, že ju nadnáša vztlak vzduchu, čiže "pláva" po trávniku. Rovnako nemá zberný kôš, čiže pokosenú trávu rozdrví a vracia späť do porastu - mulčuje.  




Flymo predáva Turbo v dvoch výkonových prevedeniach:

Turbo 330 – má záber 33 cm a výkon ( príkon ) elektromotora je 1150W. Hmotnosť je 9,2 kg a dodáva sa s 15 metrovým elektrickým káblom.

Turbo 400 – má záber 40 cm a výkon ( príkon ) elektromotora je 1500W. Hmotnosť je 7,5 kg a dodáva sa s 12 metrovým káblom.

Cena menšieho modelu je cca 119€ a cena Turbo 400 je cca 180€.  
Kosačky sú teda o niečo drahšie ako klasické kolesové prístroje. Určite sa však stanú centrom pozornosti susedov a okoloidúcich ľudí. Veď kosačku bez koliesok nevidíme každý deň.  



Ďalšou zaujímavosťou od firmy Flymo je model Vision Compact 330, ktorý tiež funguje na princípe vzduchového vankúša, no dokáže posekanú trávu aj zbierať. Pokosenú trávu drví a ukladá do koša, ktorý má priesvitnú vrchnú časť, takže obsluha má stále prehľad o množstve trávy v koši. Cena  Vision Compact 330 je cca 180€.

1 komentár:

  1. My máme starú kosačku , ktorá sa už dávno nevyrába :-D . Je to ale ešte starý, poctivý motor, ktorý manžel dokáže opraviť, keď je potreba, takže pokiaľ to pôjde, tak budeme s kosačkou kosiť. Manžel na nej robí každý rok údržbu, a to je tiež veľmi poznať :-) .

    OdpovedaťOdstrániť