Kvalitné výrobky s vyše 60-ročnou tradíciou

Už v roku 1949 uviedla firma SOLO na trh kosačku s bočným vyhadzovaním, ktorej šírka záberu bola až 53 cm. Od tohto okamihu sa jej produkty stali meradlom kvality v oblasti starostlivosti o trávnik. Sortiment siaha od elektrických rotačných kosačiek cez benzínové rotačné kosačky až po záhradné traktory, pričom nezáleží na tom, ktorý z výrobkov si vyberiete. So značkou SOLO máte totiž vždy istotu, že sa Vám do rúk dostane najmodernejšia technika spĺňajúca tie najvyššie nároky na kvalitu.


Prvotriedna kvalita, vysoká spoľahlivosť a prísne bezpečnostné štandardy. Ak sa k tomu všetkému priráta používanie ekologických materiálov pri výrobe, výsledkom je spoľahlivosť a dlhá životnosť kosačiek SOLO. Nápad robiť ochranný postrek rastlín stlačeným vzduchom a nie tlakovými pumpami, ako to kedysi bývalo zvykom, vydláždil značke SOLO v priebehu niekoľkých rokov cestu na vrchol svetového rebríčka výrobcov postrekovačov. V dnešnej dobe by ste márne hľadali šľachtiteľskú stanicu, v ktorej sa na pestovanie rastlín nepoužívajú výrobky SOLO.


Niekedy v týchto časoch uzrela svetlo sveta aj prvá prenosná motorová kosa s pevným hnacím hriadeľom. Myšlienka uľahčiť nejakým spôsobom tisíckam ľudí namáhavú prácu s kosou vzkrsla v hlavách vývojárov firmy SOLO, ktorí v povojnovom období popustili uzdu svojej fantázie. Výsledok sa dostavil v podobe motorovej kosy poháňanej malým ľahkým dvojtaktom. Je zaujímavé, že najväčší úžitok z nej majú ešte aj dnes tí, o ktorých ide v prvom rade - naši zákazníci, Vy.


Píla SOLO REX z roku 1958 je matkou všetkých motorových píl s priamym pohonom. Priamy pohon firmy SOLO spôsobil v pílení revolúciu, vďaka ktorej sa stala dovtedy neustále využívaná prevodovka históriou. Absencia prevodovky navyše výrazne prispela k zníženiu celkovej hmotnosti motorovej píly a umožnila zvýšiť otáčky motora. Vďaka spomenutým vylepšeniam a prvému sériovému použitiu hobľovacej reťaze sa podarilo zdvojnásobiť výkon píly.

Do príchodu píly SOLO REX, bolo nutné neustále upravovať sklon lišty, napr. pri pílení vertikálnym smerom. Nový membránový karburátor umožnil pílenie v hocakej polohe bez nutnosti zasahovania do nastavenia píly. Dominantné postavenie na trhu i v lesoch v 50-tych a 60-tych rokoch vydobyl tomuto priekopníkovi medzi pílami aj ohromný výkon 5,2 konských síl, nehovoriac o dĺžke lišty 50 cm.
Autor: solo.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára